Baby Urn Vullen

Baby Urnenwinkel, Klik Hier!

Zodra u een baby urn gekocht hebt zult u deze moeten laten vullen met de as van uw overleden baby. Een baby urn vullen is niet anders dan het vullen van een urn voor volwassenen. Het is ook niet voor iedereen weggelegd, u hoeft zich er niet voor te schamen als u het geen prettig idee vindt om het te doen omdat het de as van uw overleden baby is. Vandaar ook dat het crematorium of zelfs een urnshop dit voor u kan doen, u kunt dus vooraf bepalen wie vult de urn voor u als u dit zelf niet wilt doen.

Als u de urn vullen laat door de baby urnenwinkel dan is het verstandig om hier vooraf naar te informeren. Nier alle winkels zullen u deze service aan bieden en sommige winkels rekenen hier zelfs een vergoeding voor. Dit is wel te begrijpen omdat het een nauwkeurig werkje is waar men zich wel even op moet concentreren. Heel erg ingewikkeld is het echter niet en met de juiste voorbereidingen is het baby urn vullen zo gebeurd. Als u daar de voorkeur voor hebt kunt u dit ook door het crematorium laten doen. De meeste crematoria vragen echter wel een vergoeding voor het urnen vullen dus informeer hier vooraf naar. Uit het feit dat deze diensten aangeboden worden blijkt wel dat vele mensen deze klus niet zo prettig vinden maar moeilijk is het allerminst. Als u besluit om het vullen van een baby urn zelf te doen dan zijn er een paar simpele stappen die u kunt volgen die het werk eenvoudiger maken en waardoor het vullen sneller zal verlopen.

Allereerst is het belangrijk om op te merken dat het om de as van uw overleden baby gaat. U wilt hier natuurlijk op een eervolle manier mee om gaan en daarom is het belangrijk dat u op de juiste manier werkt. Door dit te doen loopt u geen risico dat er iets met de as of zelfs met de urn gebeurd. Het is zelf heel erg belangrijk dat u de juiste procedure volgt als u van plan bent om de urn buiten te plaatsen. Een baby urn vullen die in uw tuin geplaatst wordt moet goed afgedicht worden omdat deze aan de weersinvloeden bloot gesteld wordt. Zelfs als de urn in een columbarium (urnenmuur) wordt geplaatst moet u goed opletten omdat het vocht in de buitenlucht vernietigend kan werken. Door goed op te letten tijdens het vullen van de baby urn voorkomt u teleurstellingen.

Zorg voordat u begint met het urnen vullen dat u de volgende zaken klaar hebt liggen. Begin door een groot vel papier op een stevige ondergrond te plaatsen, een tafel voldoet het beste. Plaats de urn in het midden van het papier en zorgt dat u de asbus of de aszak die u van het crematorium hebt gekregen bij de hand hebt. Voorkom tocht door ramen en deuren te sluiten en zorg dat u een platte kwast en lijm of kit bij de hand hebt. Als u dit allemaal voor elkaar hebt gedaan dan kunt u met het baby urn vullen beginnen. Open de urn en zorg dat deze stevig staan, vraag eventueel iemand om de urn vast te houden, schenk nu de as voorzichtig in de urn. Als u voor het vullen van de baby urn ziet dat de opening erg nauw is dan is het beter om een trechter te gebruiken. U kunt eventueel zelf eenvoudig een trechter maken van een vel papier en een stuk plakband. Schenk eventueel met behulp van een trechter de as volledig in de urn, u hoeft de as niet aan te stampen als u de juiste maat urn besteld hebt maar een voorzichtig tikje met de urn op de tafel kan helpen. Als het baby urn vullen gebeurd is kunt u eventueel gemorste as eenvoudig bij elkaar vegen op het papier en alsnog aan de urn toevoegen. Mocht het toch voorkomen dat u bij het urn vullen as overhoudt dan kunt u dit bewaren in de asbus of de aszak zodat u daar bijvoorbeeld een assierraad mee kunt vullen of u kunt het verstrooien. Als de urn vullen gebeurd is maak dan de sluiting van de urn goed schoon door middel van de kwast. Dit is belangrijk omdat anders de urn niet goed af sluit en dat moet wel goed gebeuren vooral als de urn buiten geplaatst wordt. Als de sluitingschoon is probeer dan de eventuele schroefdraad voorzichtig voordat de lijm of kit aangebracht wordt. Pas als alles in orde is breng dan voldoende lijm of kit aan en sluit de urn definitief, veeg overtollige lijm of kit met keukenpapier weg en het baby urn vullen is gebeurd.