Glazen Baby Urnen

Bezoek Onze Baby Urnenwinkel, Klik Hier

Bij het uitzoeken van een urn voor uw overleden baby wilt u niet alleen een eervolle herinnering hebben maar ook eentje die mooi is om te zien. De keuze uit de verschillende materialen die gebruikt worden is groot en wat u kiest hangt af van uw persoonlijke smaak en de herinnering die u aan uw baby hebt. Een hele mooie keuze die u bovendien een zeer kleurrijke urn op kan leveren is het kiezen uit de collectie glazen baby urnen.

Bij de baby urnenwinkel kunt u kiezen uit een grote collectie aan hele mooie glazen urnen die stuk voor stuk uniek zijn. Dit komt omdat een baby urn van glas met de hand gemaakt wordt door glasblazers uit binnen en buitenland. Omdat het bij handwerk vrijwel onmogelijk is om twee maal exact hetzelfde te maken zullen de urnen wel op elkaar lijken maar toch verschillend zijn. Wij zien dit juist als een enorm pluspunt omdat uw herinnering aan uw baby ook uniek is en u daarom graag een unieke baby urn wilt hebben. Door een glas urn uit te zoeken die overeen komt met uw eigen smaak kunt u zich verzekeren van een blijvende en tastbare unieke herinnering.

Bij het kopen van glazen baby urnen moet u er echter wel op letten dat ze niet altijd geschikt zijn om buiten te plaatsen. Niet dat de urn zomaar kapot zal gaan als deze goed afgesloten is maar glas is nu eenmaal een kwetsbaar materiaal. De stoffen die in de regen zitten kunnen het glas beschadigen totdat het al haar glans verliest. Als een baby urn van glas een keertje omvalt dan kan het heel snel gebroken zijn en dat zou zonder zijn. Dit komt met name omdat door de techniek van het glasblazen de wand dikte van het glas gering is. De glasblazer zal de urn nog wel een keertje opwarmen en af laten koelen om de sterkte te vergroten maar het blijft een glas urn en die is nu eenmaal breekbaar. Dit zorgt er dus voor dat u goed op moet letten waar u de urn neer gaat zetten, buiten is mogelijk maar zorg dan dat deze goed bescherm is en dat ook de urn een wand heeft die dik genoeg is. Bij alle modellen glazen baby urnen staat aangegeven of ze geschikt zijn om buiten te plaatsen. Ook binnenshuis moet u er voor zorgen dat de urn niet per ongeluk omgestoten kan worden.

Een glazen baby urn kan de mooiste kleuren hebben die u zich kunt bedenken. De glasblazer zal daarvoor verschillende stoffen toe voegen aan het glas, dit kan gebeuren als alle ingrediënten gesmolten worden of later tijdens het blazen van de urn. Een glasblazer weet vanwege zijn of haar vakmanschap hoe de ingrediënten werken en welk effect de toevoegingen om een later tijdstip zullen hebben. Toch kan de glasblazer op geen enkele wijze voorzien hoe de glas urn er precies uit zal gaan zien. Het effect van het werk van de glasblazer is dus elke keer weer een verrassing. Wat ons betreft is dit juist het feit dat een baby urn van glas zo interessant en zo uniek maakt en waarom het zo’n goed materiaal voor een baby urn is.

De vormgeving van glazen baby urnen is een stuk minder verassend als de kleuren die de urn zal hebben. Vanwege de techniek die de glasblazer gebruikt zal de urn hoofdzakelijk een ronde vorm hebben. Deze vorm hoeft niet altijd recht te zijn, u kunt uren vinden die op een sierlijke vaas lijken en urnen die juist een driehoekig profiel hebben. Ook zijn urnen in de vorm van een bol en natuurlijk de klassieke urn vorm beschikbaar in het assortiment baby urnen. Ofschoon de vormgeving enigszins beperkt is omdat de urnen door een glasblazer gemaakt worden en de techniek die hij of zij gebruikt iets anders niet toe laat, zijn de vormen vaak wel heel erg sierlijk en worden deze gecomplimenteerd door de geweldige kleuren. De urnen zijn daardoor echte kunststukken geworden die heel erg mooi zijn en vooral niet opvallen al urn. U kunt een glas urn neerzetten en niemand die kan zien dat het een urn is waar u de as van een overleden baby in bewaard. Dit is soms een uitkomst want sommige mensen vinden het confronterend als zij een urn zien staan. Voor uw keuze zou dit echter niet uit moeten maken want met de aankoop van glazen baby urnen koopt u een bijzonder mooie en tastbare maar vooral een unieke manier om uw overleden baby blijvend te herinneren.