Houten Baby Urnen

Bezoek Onze Baby Urnenwinkel, Klik Hier

Een materiaal dat synoniem is met de natuur is hout, dit komt natuurlijk omdat het uit de natuur afkomstig is en dat het volledig in de natuur op kan gaan. Hout wordt dan ook egelmatig gebruik voor het maken van urnen en naast het feit dat het een natuurlijk materiaal is, is het ook een heel erg mooi materiaal dat door de juiste behandeling houten baby urnen in ware kunstwerken veranderd.

Hout wordt al eeuwen lang voor kunstwerken gebruikt, dit komt omdat het vanwege de zachtheid van het materiaal betrekkelijk eenvoudig te bewerken is. Voor het maken van houten urnen zijn dan ook geen enorm ingewikkelde machines nodig, het enige dat nodig is zijn vakmanschap en scherp gereedschap. Vanwege de puurheid van hout als materiaal wordt het dan ook regelmatig toegepast voor het maken van baby urnen en de baby urnenwinkel biedt u dan ook een mooie collectie aan. Hout biedt daarbij mogelijkheden die andere materialen vaak niet bieden, omdat hout zo zacht is kunnen heel goed details op kleine urnen aangebracht worden en is ook het maken van een ruimte voor de as in houten baby urnen betrekkelijk eenvoudig. Vooral bij harde materialen zoals natuursteen waarvan een urn uit één stuk gemaakt wordt kan dit wel eens een probleem opleveren.

Het mooie aan hout is niet alleen dat het goed te bewerken is maar ook dat het kunstenaars volop mogelijkheden biedt om bijzondere vormen te maken. Anders dan bijvoorbeeld bij keramiek kunnen baby urnen van hout heel goed dunne vormen hebben. Dit komt omdat hout de eigenschap heeft dat deze dunne vormen toch sterk zijn. Een danseres met dunne armen en benen zal van hout dan ook sterker zijn dan van keramiek. Deze eigenschap geeft kunstenaars ongekende mogelijkheden die zij dan ook naar hartenlust benutten om de mooiste houten baby urnen te maken. Zoals met de meest urnen komt het gevoel dat u bij een bepaalde urn hebt voort uit de vormgeving van de urn. Omdat hout zo’n gewillig materiaal is biedt het de makers veel mogelijkheden. Zo zijn er houten urnen verkrijgbaar die handgemaakt zijn uit één stuk hout en die een feitelijk een kunstwerk op zichzelf zijn. Of dit nu urnen zijn die een persoon voorstellen, een Boeddha, een teddybeer of een paar handen die, al dan niet, een baby vasthouden, de keuze is ruim. U hebt ook de mogelijkheid om houten baby urnen naar aanleiding van uw eigen idee of ontwerp te laten maken. Een kunstenaar gaat dan met uw idee aan het werk om voor u een hele mooie urn te maken die voor u een tastbare herinnering aan uw overleden baby vormt.

Baby urnen van hout hebben echter niet altijd een kunstzinnige vormgeving. Als u meer van een modernere vormgeving houdt dan kan hout ook een hele goede keuze zijn. De houten urnen waar u dan voor kunt kiezen zijn aan de buitenkant voorzien van een laag houtfineer. Dit is een heel dun laagje hout dat op een houten ondergrond geplakt wordt, de houtsoorten die hiervoor gebruikt worden zijn vaak erg mooi en niet altijd geschikt van zichzelf om een urn van te maken. Baby urnen voorzien van een laag fineer zorgt dan dat het materiaal aan de binnenkant voor de sterkte zorgt terwijl het fineer voor het uiterlijk zorgt. Deze urnen kenmerken zich door moderne strakke lijnen waarbij ronde urnen en rechthoekige of vierkante urnen het meest voorkomen.

De afwerking van de houten baby urnen maakt uiteindelijk het grote verschil. De traditionele urnen worden vrijwel altijd van een laag lak voorzien die de urn beschermd maar die niet waterbestendig is. Om alle geweldige kleuren uit het hout tevoorschijn te laten komen kunnen baby urnen van hout ook worden voorzien van een laag was. Was beschermd het hout ook maar net als bij lak wordt het hout er niet weersbestendig op. De urnen die voorzien zijn van een laag fineer krijgen vaak een zeer beperkte behandeling aan de buitenkant mee. Dit komt omdat het fineer ander haar mooie eigenschappen zou verliezen. Het behoeft geen verdere uitleg dat ook deze urnen niet bestand zijn tegen weersinvloeden. Het feit dat houten urnen niet tegen weersinvloeden kunnen is iets waar u rekening mee moet houden als u een urn uit zoekt. Als u van plan bent om de urn in de tuin of in een columbarium te zetten dan kunt u beter voor een urn van keramiek of een RVS baby urn kiezen. Als u echter uw houten binnenshuis wilt plaatsen dan vormen houten baby urnen een zeer mooie en vooral eervolle en tastbare herinnering aan uw overleden baby.