RVS Baby Urnen

Bezoek Onze Baby Urnenwinkel, Klik Hier

Het belangrijkste bij het uitzoeken van een urn voor uw overleden baby is dat de urn geheel volgens uw persoonlijke smaak is. Als u meer van klassieke vormen houdt dan zijn houten baby urnen is deze vorm wellicht iets voor u. Als uw smaak een stuk moderner is of u wilt ook de mogelijkheid hebben om de urn buiten neer te zetten dan zijn RVS baby urnen wellicht een veel betere keuze om te maken.

De baby urnenwinkel heeft een uitgebreide collectie baby urnen van RVS waar u ongetwijfeld iets van uw gading bij kunt vinden. De urnen kenmerken zich over het algemeen door een strakke en moderne vormgeving. Dit komt vanwege de eigenschappen van het RVS, roest vrij staal, en de wijze waarop het bewerkt kan worden. Deze eigenschappen zorgen er voor dat RVS een hard metaal is dat uitstekend gelast en op een bepaalde vervormd kan worden. Na het lassen moet het metaal geslepen worden, dit slijpen kan in één richting gedaan worden waardoor de karakteristieke glans ontstaat die u van RVS kent en deze glans zal veranderen zodra de lichtinval veranderd. Ook is het mogelijk om de RVS urnen te polijsten waardoor een veel gladder oppervlak ontstaat en een veel egalere glans. Omdat moderne urnen die gemaakt zijn van RVS nu eenmaal het meest verkocht worden met een geslepen oppervlakte zult u deze ook het meeste tegen komen.

Een nadere goede kwaliteit van RVS is dat het heel erg goed bestand is tegen weersinvloeden. Dit komt omdat de legering die voor RVS is toegepast elementen als chroom en nikkel bevat. De RVS baby urnen die u op deze pagina tegen komt zijn allemaal vervaardigd van het type 316. In tegenstelling tot type 304 is bij type 316 molybdeen aan de legering toegevoegd waardoor de weersbestendigheid veel groter is. Deze grotere bestendigheid tegen de weersinvloeden zal zich vertalen in het feit dat de moderne baby urn veel langer mooi zal blijven als deze buiten geplaatst wordt. Er zal minder aanslag op verschijnen en in tegenstelling tot type 304 zal er absoluut geen corrosie zoals roest op komen. De toepassing van dit type RVS is dan ook een teken van kwaliteit die u door het gehele assortiment baby urnen van RVS tegen zult komen.

De vormgeving is dus modern te noemen waarbij lange strakke lijnen in de meerderheid zijn. Dit is te verklaren uit het feit dat het bewerken van de RVS baby urnen met machines beperkingen op legt. Als twee stukken plaatmateriaal aan elkaar gelast worden en vervolgens geslepen dan kunnen er niet al te veel kleine hoeken in het ontwerp zitten. Ook als een urn geperst wordt uit een stuk plaat, het zogenaamde koude trekken, dan is de vorm beperkt omdat het materiaal anders zal breken of te dun worden. Wat ons betreft is dit zeker geen nadeel van de moderne baby urn, iemand die immers een klassieke vormgeving wil kan altijd een urn van een ander materiaal kiezen. Het feit dat de vormgeving modern is zorgt er ook voor dat de urn heel goed bij een modern interieur past. In een modern interieur is over het algemeen veel RVS toegepast, denkt u hierbij maar aan de handgrepen in de keuken, de deurkrukken, poten van stoelen, banken en tafels en ook aan scharnieren van deuren. Deze moderne urnen passen daarom heel goed in een modern interieur maar ook in een ouder interieur kunnen ze goed tot hun recht komen. Het contrast dat deze urnen met het interieur vormen kan bijzonder uitdagend zijn.

Het is een veel gevraagde mogelijkheid om RVS baby urnen te combineren met natuurlijke materialen. Hierin heeft een urnshop voorzien door de mogelijkheid te bieden om een RVS urn op een sokkel of een plaat van natuursteen te zetten. Ook de combinatie met glas, keramiek en zelfs hout wordt aangeboden als is deze laatste niet geschikt om buiten neer te zetten. Het is aan te raden om u voor het baby urnen kopen goed op de hoogte te stellen van alle mogelijkheden die aangeboden worden. Als na het lezen van de informatie over RVS urnen die u op de website van de urnshop zult vinden nog vragen hebt dan kunt u deze altijd stellen aan de vakkundige medewerkers van de urnshop. Zij zullen u graag te woord staan om al uw vragen te beantwoorden en u desgewenst deskundig advies geven bij het uitzoeken van de juiste baby urnen van RVS zodat u op een moderne en waardige manier een blijvende herinnering aan uw overleden baby hebt.