Wat is een Baby Urn

Baby Urnenwinkel, Klik Hier!

Als u een overleden dierbare te betreuren hebt dan gaat u aan een rouwproces beginnen dat soms lang kan duren. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend maar u zult de tijd nodig hebben om de pijn te laten slijten. Het gemis zal echter blijven en daarbij kan het kopen van een urn vaak bij helpen. Als de overleden dierbare een baby is dan zal dit het proces alleen maar moeilijker maken. U kunt dan een passende urn kopen die het gemis wellicht makkelijker te dragen maakt. Maar wat is een baby urn en waarin die verschilt van urnen voor volwassenen kunt u op deze pagina lezen.

Een baby urnenwinkel zal u een breed scala aan urnen aanbieden die voor babies bedoeld zijn. De baby urn kenmerken zijn eigenlijk op een paar manieren uit te drukken. Het verschil tussen baby urnen en urnen voorvolwassenen zit voornamelijk in de vormgeving en de kleur en niet te vergeten in de afmetingen. Wat is een baby urn voor bedoeld als het gaat om hoeveelheid as mag duidelijk zijn, bij de crematie van een baby komt natuurlijk veel minder as vrij als bij de crematie van een volwassene. Dit betekend dus dat baby urnen altijd veel kleiner zullen zijn dan urnen voor volwassenen. U kunt als u niet zeker bent van de benodigde grootte van de baby urn vragen stellen aan het crematorium of uw uitvaartbegeleider. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de urnshop waar u uw urn aan wilt schaffen. Het is wellicht een pijnlijk onderwerp maar als u niet zeker bent van de juiste grootte dat is het des te pijlijker als u as over houdt. De medewerkers van de urnshop zullen overigens graag al uw baby urn vragen beantwoorden.

De herkomst van de baby urn is eenvoudig te herleiden naar de opkomst van het cremeren. Voordat in Nederland het cremeren toegestaan werd was er natuurlijk geen behoefte aan urnen. Toen steeds meer mensen hun overleden dierbaren gingen cremeren nam ook de vraag naar baby urnen toe. Die toenemende vraag werd gestuurd door wat de mensen die een urn aanschaften graag wilden hebben. Op enig moment is gingen ouders die een baby verloren hebben om een baby urn vragen die beter paste bij hun verloren baby. Ontwerpers en kunstenaars waar de herkomst van de baby urn gezocht moet worden zijn toen bestaande ontwerpen aan gaan passen en nieuwe ontwerpen gaan maken die veel beter pasten bij babies. De baby urn kenmerken die wij vandaag de dag nog steeds kennen werden op dat moment ingevoerd.

Wat is een baby urn anders dan een urn voor volwassenen kunt u bijvoorbeeld in de vormgeving vinden. Er zijn diverse vormen van baby urnen beschikbaar en erg gewild zijn de urnen in de vorm van een cocon of een wiegje. Ook een ster, een hartje, een bloem en zelfs een lieveheersbeestje zijn baby urn kenmerken. Als uw baby een favoriete knuffel had dan is een teddybeer wellicht een oplossing en het is zelfs mogelijk een urn te laten maken aan de hand van de favoriete knuffel. De baby urn wordt dan speciaal gemaakt voor uw baby waar bij de knuffel als voorbeeld wordt genomen. De herkomst van de baby urn is dan de liefste knuffel van uw baby die voor u een tastbare herinnering blijft. Het op maat laten maken van een urn of een urn in de vorm van een beeldje van bijvoorbeeld een engel wordt door steeds meer ouders gekozen boven de standaard urnen.

Het kleurgebruik bij het maken van baby urnen zegt ook veel over de urn zelf. Babies worden vaan geassocieerd met zachte kleuren waarbij licht blauw voor jongens wordt gebruikt en roze voor meisjes wordt gebruikt. Wat is een baby urn zonder de juiste kleuren waarbij naast licht blauw en roze ook vaak andere zachte kleuren worden gebruikt. De kleur van een baby urn kan ook bepaald worden door het materiaal, RVS baby urnen zullen bijvoorbeeld de kleur hebben die RVS normaal heeft. De meeste urnen die niet van metaal gemaakt zijn kunnen andere kleuren aannemen. Glazen baby urnen kunnen bijvoorbeeld in vrijwel iedere kleur gemaakt worden en ook houten baby urnen kunnen geschilderd of in een kleur gebeitst worden. De flexibiliteit in de kleurkeuze geld zeker ook voor keramiek dat door middel van glazuur gekleurd kan worden. U kunt natuurlijk de medewerkers van de baby urnenwinkel over de beschikbare kleuren van een baby urn vragen stellen. Het gaat er immers om dat u een waardige en tastbare herinnering aan uw kindje hebt van wie u het leven slechts zo kort mee mocht maken.